Leeg

Eerste paal voor nieuwe hoofdkantoor Securitas


De bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Securitas in Breukelen is gestart. Op woensdag 29 januari hebben de directies van Securitas en eigenaar/ project-ontwikkelaar Van Omme & De Groot samen met wethouder Maarten van Dijk de eerste paal de grond ingeslagen. ‘Een aanwinst voor bedrijventerrein Breukelerwaard’, noemt Van Dijk de komst van de particuliere beveiligingsorganisatie.

De wethouder van Stichtse Vecht, portefeuille Werk & Inkomen, Economie, Leefomgeving, RO en Water, is er trots op om samen met Sebastiaan Bekker, directeur Mobile & Procurement van Securitas de eerste paal te slaan. Met gezamenlijke inspanning wisten de mannen de bouwmachine te bedienen en zo het startschot te geven voor de bouw. ‘De komst van Securitas heeft grote meerwaarde voor het bedrijventerrein. Het stemt ons trots dat dé landelijke leverancier van integrale beveiligingsoplossingen voor Stichtse Vecht kiest’, aldus Van Dijk.

Het onderkomen aan de Corridor is het laatste kantoorpand dat gebouwd mag worden op het bedrijventerrein in Breukelen. De kantoorruimte van circa 3.700 m2 zal fungeren als hoofdkantoor en daarnaast onderdak bieden aan de huidige stafafdelingen van Securitas uit Badhoevedorp, Amsterdam Zuidoost en Utrecht. De verhuizing vindt naar verwachting plaats in het eerste kwartaal van volgend jaar.

Met de verhuizing naar Breukelen kiest Securitas voor een centrale ligging. Volgens Bekker zijn zowel de gunstige ligging langs de A2 en het spoor, als de vele mogelijkheden grote pluspunten. Bekker: ‘In de nieuwbouw is er ruimte voor verschillende soorten werkplekken en vergaderruimtes. Een ander positief en belangrijk aspect is duurzaamheid. Het nieuwe hoofdkantoor wordt volledig vormgegeven volgens de criteria van het duurzaamheidskeurmerk BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). Het doel van dit keurmerk is het realiseren van duurzame gebouwen met een minimale impact op het milieu.’

Guus de Groot, algemeen directeur Van Omme & De Groot, zegt blij te zijn dat ze – ondanks de stikstofproblematiek – nu vlot kunnen beginnen met bouwen. De Rotterdamse bouwer/ projectontwikkelaar verwacht ongeveer een jaar nodig te hebben voor de bouw van de kantoorruimte met de parkeerplaatsen. Hij heeft ervaring op het bedrijventerrein. De uitstraling van het nieuwe hoofdkantoor van Securitas komt overeen met het naastgelegen hoofdkantoor van Sodexo aan de Corridor 3. Ook dit pand is gebouwd door Van Omme & De Groot.

Peter Schollmann algemeen directeur Securitas, Sebastiaan Bekker directeur Mobile & Procurement Securitas,
Maarten van Dijk wethouder Stichtse Vecht, Guus de Groot algemeen directeur Van Omme & De Groot


Lees Meer
Leeg