Leeg

Het maken van saamhorigheid binnen een bedrijf


In veel bedrijven heerst een eilandjescultuur. Dit zorgt voor miscommunicatie of juist een gebrek aan communicatie. In plaats van samenwerken wordt er veel langs elkaar heen gewerkt. Het resultaat hiervan is onbegrip binnen een bedrijf. Hoe kun je dit veranderen in saamhorigheid? Het creëren van saamhorigheid begint met de juiste mindset. De focus moet niet gelegd worden op ‘ik’, maar op ‘het team’ en ‘het bedrijf’. Door deze mindset kun je bouwen aan een goed team.

Van eilandjescultuur naar samenwerking
Zodra de teamleden zich focussen op het team in plaats van zichzelf, zul je zien dat ze veel meer betrokken zullen zijn. Het draait niet langer alleen maar om ‘mijn taak’, het gaat vanaf nu om het team. Motiveer je teamleden door ze in te laten zien wat voor positieve gevolgen deze nieuwe mindset heeft. Het zal zorgen voor een teamgevoel, een betere sfeer en uiteindelijk uiteraard ook betere resultaten. Klanten zullen immers eerder tevreden zijn als alle onderdelen binnen een bedrijf goed samenwerken. Het is dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de teamleden betrokken en gemotiveerd zijn.

Zo zorg je voor saamhorigheid
De eerste stap is de teamleden inzicht geven in hun eigen rol. Dit inzicht krijgen ze het beste door te zien wat andere teamleden voor rol hebben. In plaats van een uitleg over taken, kun je ze het beter zelf laten ervaren. Laat ze een dag met een collega meelopen die een andere taak heeft, maar waar ze wel van afhankelijk zijn. Dit geeft veel inzicht en zorgt voor meer betrokkenheid.  

Bedrukte drinkbekers voor een sterker teamgevoel
Om de sfeer in het team nog sterker te maken kun je zorgen voor een goed teamgevoel. Je kunt hierbij aan kleine dingen denken die zorgen voor een positieve sfeer. Denk bijvoorbeeld aan een relatiegeschenk die iedereen zal gebruiken, zoals bedrukte drinkbekers. Drinkbekers bedrukken doe je gemakkelijk online. Laat een drinkbeker bedrukken met het bedrijfslogo, een tekst of laat het team een motiverende slogan voor op de bedrukte drinkbekers bedenken. Dit zal zeker bijdragen aan een goede sfeer. Een goede stap richting saamhorigheid binnen een bedrijf!


Lees Meer
Leeg