Leeg

Nieuw inzicht in security en performance webapplicaties


Gebrek aan inzicht is een belangrijke valkuil bij het realiseren van optimale security en performance van webapplicaties. Om organisaties hierbij te helpen introduceert Computest Marvin_. Deze hybride dienst biedt een dagelijkse, geautomatiseerde security scan en continue monitoring van webapplicaties voorzien van advies van experts. Marvin_ is bovendien geoptimaliseerd voor integratie met Google Analytics en compatibiliteit met cloud-servers.
 
Met het ontwikkelen van Marvin_ komt Computest tegemoet aan de behoefte van organisaties om meer grip te krijgen op cybersecurity en op de performance van webapplicaties. Nieuwe bedreigingen komen snel op en pieken en dalen in bezoekers en gebruikers zijn steeds lastiger te voorspellen. Door een hybride dienst in te zetten die dagelijks zowel de security als performance in kaart brengt, kunnen bedrijven met de support van experts van Computest snel ingrijpen bij ongewenste ontwikkelingen zoals kwetsbaarheden, vertragingen of fouten.
 
Relevante kwetsbaarheden
Marvin_ voert elke dag een vulnerability scan uit op de infrastructuur van organisaties en controleert deze op kwetsbare diensten, misconfiguraties met security-impact en bekende kwetsbaarheden. De resultaten hiervan worden handmatig geverifieerd door security-specialisten. In het speciale security dashboard in de Marvin_ portal zien klanten in één opslag relevante kwetsbaarheden, de hosts met de meeste kwetsbaarheden en de communicatie van security-experts die de scan-resultaten hebben beoordeeld.
 
Naast de resultaten van de geautomatiseerde scans kunnen ook de issues die zijn gevonden bij eerder uitgevoerde pentesten worden weergegeven in het dashboard. Verder worden organisaties voorzien van periodieke rapportages met zowel aantallen kwetsbaarheden die zijn gevonden in een periode, als de gemiddelde tijd tot de oplossing. Deze informatie kan worden gebruikt om hier gericht op te monitoren en te sturen.
 


Lees Meer
Leeg