Leeg

Flexibele bodycam-oplossing van Axis


Axis Communications presenteert een nieuwe bodycam-oplossing bestaande uit een robuuste camera, docking station en systeemcontroller. Deze oplossing is breed inzetbaar en ontworpen op basis van open standaarden, die eenvoudige integratie met andere videomanagementsystemen (VMS) en bewijsmanagementsystemen (EMS) mogelijk maken.

Steeds meer hulpdiensten en handhavers worden uitgerust met bodycams en ook andere sectoren tonen interesse. “Bodycams zijn breed inzetbaar”, zegt Epko van Nisselrooij, Business Development Manager, Smart Cities bij Axis. “Denk naast politie, ambulance en brandweer bijvoorbeeld ook aan specifieke toepassingen in het openbaar vervoer, de transportsector en inzet op evenementen en festivals. In Nederland en België zien we veel voordelen van bodycams bij bijvoorbeeld het vastleggen van bewijsmateriaal, het ontmoedigen van ongewenst gedrag en het opleiden van personeel.”

Ontwikkelproces
De bodycam-oplossing van Axis is het resultaat van een uitgebreid onderzoeks- en ontwikkelingsproces. “Als pionier in netwerkvideotechnologie heeft Axis ruim dertig jaar ervaring in het creëren van innovatieve producten”, vertelt Van Nisselrooij. “Het ontwikkelen van een bodycam-oplossing is dan ook een logische stap voor ons. De grootste uitdaging bij de bodycam was het vinden van de optimale mix van grootte, gewicht, robuustheid en maximale batterijduur. Om die reden omvatte het gehele proces talloze gesprekken met klanten, diverse prototypes en zijn we in een vroeg stadium begonnen met pilots. Zo wordt onze oplossing momenteel uitvoerig getest in onder andere de gemeente Almere.”

Een cruciaal aspect dat potentiële klanten voor deze oplossing benoemden, was de behoefte om meerwaarde te creëren voor hun bestaande investeringen in VMS- en EMS-software. Om die reden is ook in deze productlijn gekozen voor een open architectuur, vertelt Van Nisselrooij: “Er is vanuit een allesomvattend perspectief gekeken naar klantbehoeften, van video-opnames in de praktijk tot het presenteren van bewijsmateriaal in een rechtszaak. Daarbij speelde flexibiliteit een grote rol: klanten wilden niet gedwongen worden tot het gebruik van een specifiek VMS of EMS en benoemden ook belangrijke aspecten met betrekking tot veiligheid, cybersecurity en de integriteit van beelden.”

De bodycam-oplossing van Axis kan om die reden worden gebruikt met VMS en EMS van derden, op locatie of in de cloud, wat integratie met andere databronnen voor videobewaking eenvoudig mogelijk maakt. De bodycams kunnen ook worden ingezet als onderdeel van een end-to-end oplossing met AXIS Camera Station en AXIS Case Insight, de VMS- en EMS-software van Axis zelf.Lees Meer
Leeg