Leeg

CB gaat elektrisch rijden in Amsterdam


Logistiek dienstverlener CB breidt zijn duurzame wagenpark verder uit met een elektrische bus (Renault Master ZE). De bus wordt vooral ingezet voor leveringen in Amsterdam.

Arjan de Jong, manager Vervoer van CB: ‘Juist in stadscentra is elektrisch vervoer interessant. In Amsterdam hebben we veel leveradressen en maken we weinig kilometers tussen de leveringen door. Daarnaast is zeker in een stadscentrum het verminderen van uitstoot essentieel en wij steunen graag het gemeentelijke beleid.’

Doel 2020: 40% CO2-reductie en 80% fijnstofreductie
De overgang op elektrisch vervoer in Amsterdam past in de ambities van CB om in 2020 40% CO2-reductie en 80%-fijnstofreductie te realiseren in het vervoer (te opzichte van 2015). Deze doelstelling realiseert CB onder andere door slimme inzet van vervoerspartners, de inzet van LNG- en Euro6-auto’s, de overgang naar duurzame brandstof en samenwerking met partijen als Parcls, Cityhub en Stadsdistributie Zutphen die alle rijden met elektrisch vervoer.

CB verwacht in het voorjaar twee vrachtwagens op CNG en een elektrische vrachtwagen aan het wagenpark toe te voegen en daarnaast de samenwerking met duurzame stadsdistributeurs uit te breiden.


Lees Meer
Leeg