Leeg

De kantine wordt een ontmoetingsruimte


De meerwaarde van eten en drinken op het werk is groot. Eten en drinken biedt een sociaal moment met collega’s, maar het is ook van invloed op de vitaliteit van de medewerkers. Bovendien kan een bedrijfsrestaurant bijdragen aan de identiteit van een organisatie. Het voegt waarde toe aan de omgeving en verhoogt de sfeer binnen de organisatie.

Maaltijdcomponenten
Denk aan een aanbod in de vorm van maaltijdcomponenten waarmee tegen een vast bedrag een gezonde, verantwoorde en evenwichtige maaltijd kan worden samengesteld. Deze visie past in de ontwikkelingen ten aanzien van het investeren en bijdragen aan de gezondheid van werknemers. Meer werkgevers zien het als hun taak om toe te zien op de vitaliteit van hun werknemers. Naast allerhande fitprogramma’s en zit-sta bureaus kan het ter beschikking stellen van gezonde, uitgebalanceerde maaltijden van toegevoegde waarde zijn.

Eten en drinken als lifestyle
In de huidige samenleving wordt eten en drinken steeds hipper. Voor de jongere generaties is het bijna een deel van de eigen identiteit. Concepten als foodcourts duiken steeds vaker op in het straatbeeld, bij benzinepompen en in kantooromgevingen. Door de flexibilisering van de werktijden is er ook een verschuiving van de lunchtijden te zien. Het geijkte tijdvak van twaalf tot twee wordt steeds rekbaarder en eten en drinken zijn de hele dag door beschikbaar.

Waar gaat het heen?
Ofschoon er nog steeds een grote groep is die gewoon een sneetje brood met een plakje kaas in de bedrijfskantine wil nuttigen, is de werklunch geen vaste prik meer. Geen vast tijdstip en er is geen vaste locatie. Aanbod van eten en drinken wordt daardoor breder. Drinken krijgt een meer horeca setting waarbij verse cocktails met blokjes uit een ijsblokjes machine besteld kan worden of versgemalen koffie in een speciale koffiecorner genuttigd kan worden.
Het bedrijfsrestaurant dient te passen in de snel veranderende trends rond eten en drinken in relatie met gezondheid en vitaliteit.


Lees Meer
Leeg