Leeg

Cloudgebaseerde oplossing beschermt mobiele workforce


WatchGuard Technologies voegt de dienst DNSWatchGo toe aan zijn securityportfolio. De cloudgebaseerde oplossing biedt gebruikers DNS-gebaseerde bescherming en contentfiltering. Het herkent en blokkeert via die weg phishingaanvallen, communicatie met command-and-controlsystemen en datadiefstalpogingen, en dat binnen en buiten de firewall. Ook vergroot de oplossing de awareness dankzij automatische tips en waarschuwingen.
 
Volgens een recent CITE-onderzoek onder IT-beheerders en -managers is werken op afstand vandaag de dag beslist geen zeldzaamheid meer. Uit het onderzoek blijkt dat 92 procent van de respondenten wel eens op afstand werkt.
 
Met een groeiend aantal werknemers 'buiten de firewall' krijgen organisaties te maken met groeiende veiligheidsrisico's. Hoewel 90 procent van de organisaties momenteel gebruikmaakt van oplossingen voor het detecteren en reageren op bedreigingen op endpoints, bevestigde bijna twee derde van de respondenten dat een medewerker op afstand het slachtoffer is geworden van cyberaanvallen. Toch vertrouwt 85 procent volledig op het eigen vermogen om de activiteiten van medewerkers buiten het netwerk te monitoren.
 
WatchGuard's AuthPoint voor multifactorauthenticatie en de nieuwe DNSWatchGo-service bieden samen een persistente en permanente bescherming voor gebruikers binnen en buiten de netwerkperimeter. En dat via één enkele, eenvoudig aan te schaffen bundellicentie. De belangrijkste functies en voordelen van DNSWatchGO op een rij:
 
Bescherming voor onderweg - DNSWatchGo blokkeert alle pogingen om verbinding te maken met kwaadaardige infrastructuur. WatchGuard's bestaande DNSWatch-service deed dit al voor uitgaande DNS-verzoeken van gebruikers binnen het netwerk. DNSWatchGo controleert ook de verzoeken van gebruikers buiten het netwerk en correleert deze met een samengestelde lijst van schadelijke domeinen. Indien nodig worden gebruikers omgeleid en het verkeer doorgestuurd naar DNSWatch-servers voor verder onderzoek en verwijdering van eventuele malware.
 
Deze mogelijkheden maken het eenvoudiger om bijvoorbeeld phishingaanvallen of gevallen van datadiefstal die zich buiten het netwerk afspelen te blokkeren. Met eenvoudig vast te stellen, aan te passen en af te dwingen policy's voorkomt DNSWatchGo ook dat gebruikers toegang krijgen tot ongepaste content - ongeacht hun locatie. DNSWatchGo stelt MSP's bovendien in staat om klanten ook beveiliging te bieden voor de endpoints buiten het netwerk.


Lees Meer
Leeg