Leeg

Atos sterk op gebied van cybersecurity


Atos is gepositioneerd als leider op het gebied van cyber security door het internationale onderzoeksinstituut NelsonHall1 . Zij krijgt deze status vanwege haar dienstverlening aan Europese overheidsinstellingen, de maakindustrie en bancaire sector. Het onderzoek dat aan deze positionering ten grondslag ligt, benadrukt Atos’ substantiële investeringen in de toekomst van cyber security, onder meer via haar partnership met Siemens op het gebied van IoT-security en haar onderzoek naar de impact van kwantum-computing op cyber security.

NelsonHall benadrukt de gerichte inzet door Atos van data-analyse voor haar Security Operations Centers (SOC’s), die kortere detectie- en responstijden realiseren en interventies op het gebied van security automatiseren met de inzet van big data en supercomputing. Atos ondersteunt daarnaast opdrachtgevers in de bancaire sector en gezondheidszorg met oplossingen op het gebied van verslaglegging. Ook biedt zij diensten op het gebied van IP-security en voor de beveiliging van kritische infrastructuren aan klanten in de maakindustrie. “Atos is gepositioneerd als Leider in NelsonHall’s Cyber Resiliency Services NEAT-evaluatie vanwege haar expertise op het gebied van cyber security, die verder gaat dan de traditionele dienstverlening op het terrein van Managed Security: van strategische advisering tot hoogwaardige diensten op het gebied van kwantum-computing”, vertelt Mike Smart, Senior Analyst en Operations Officer van NelsonHall.

“We zijn erg trots op deze positionering door NelsonHall als leider op het gebied van cyber security. Het is een belangrijke erkenning van het belang van onze investeringen in de ontwikkeling van een end-to-end portfolio van security-diensten. Hieraan geven we invulling door de ontwikkeling van nieuwe technologieën, het nog beter maken van bestaande oplossingen en de uitbreiding van onze strategische partnerships”, zegt Chris Moret, SVP en Global Head Cybersecurity Services van Atos.
 
Atos heeft oplossingen op het terrein van Business Continuity Management (BCM) en beveiligingsstrategieën van klanten getest om hen in staat te stellen sneller in te grijpen en eerder te herstellen van cyber-aanvallen.
 
NelsonHall belichtte in haar analyse ook de gerealiseerde groei in Noord-Amerika met de overname van de klantenbasis van Syntel. Zij verwacht dat dit de basis legt voor verdere groei in deze regio in het komende jaar.


Lees Meer
Leeg